09 februar 2011

Rullegræs direkte


Rullegræs direkte

Når først forarbejdet er gjort, så er det meget nemt selv at rulle en ny græsplæne på i haven. I tilfældet på billedet er det nybyg, hvor græsplænen også skulle renoveres.

Første skridt var at fræse den eksisterende plæne og fjerne tørv og større sten. Herefter skulle der flyttes rundt på jord for at få den nye græsplæne i niveau med den nye belægning. Det kan godt være et hårdt arbejde med skovl og trillebør eller lille gravemaskine. Der skal bruges snore og afsætningspinde og vaterpas. Det skal jo helst ende op med at der er fald væk fra belægning og hus.

Tilkørsel af frisk muld er også en mulighed når der mangler muld. Det er også meget nemmere at arbejde med når der skal planeres ud for at få mulden plan. Husk at tromle mulden inden udlægning af rullegræs. Træk evt. en europapaller henover med nogle sten på. Pallen skal ligge på hovedet og trækkes med snor. Det fordeler mulden fantastisk. Brug snore og afsætningspinde når rullegræsset rulles ud. Rullegræsset skal ligge i forbandt.

Ind mod belægning skal muld ligge ca. 2 cm. under belægningen. Troml rullegræsset efter udlægning og husk at vande det hver dag.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar