04 januar 2013

Herregårdssten

Herregårdsten, holmegårdssten, dragørsten

Kært barn har mange navne. Stort set alle fliseproducenterne laver denne type sten som ses overalt hos de danske villa ejere.

Stensalg.dk har via mange års erfaring fundet ud af at der altså er forskel på kvalitet og leveringsmetoder.

Nogle gør det selv folk er ligeglade med hvordan herregårdssten leveres, de vil bare have det billigst.

Her er det fortrukne bare at få et læs løse sten aflæsset. Det kan sandgaard beton klare. Kvaliteten er efter vores opfattelse ikke den allerbedste. Der kan være mange ubrugelige sten iblandt samt millimeter forskel i tykkelsen, som ikke lyder af noget, men når det færdige resultat foreligger, så kan der være for tykke sten som må pilles op fordi de ikke kan vibreres ned med vibratoren.

Herregårdssten som stensalg.dk kan anbefale er sten fra IBF Betonvarer og WEWERS. Det er 2 store producenter som faktisk leverer til mange af de store byggemarkeder. Det er god kvalitet. Her tænker vi på Bauhaus, Silvan og Knud Larsen for eksempel.

Det vigtigste når du skal lægge herregårdssten er faktisk ikke selve belægningen. Det er underlaget.

Det er altså udgravningen og anlæg af fornuftig bund afhængig af belastningen.

Til dette skal du bruge stabilgrus og afretningsgrus.

Er det almindelig terrasse du skal anlægge så udlæg ca. 10 cm. stabilgrus og stamp det med vibrator. Husk at bruge snore og at der skal laves fald så vandet kan løbe af. Selve faldet retter du af i afretningsgrusset. Afretningslaget skal være ca. 5 cm. Herefter er Holmegaardssten lige til at udlægge. Du skal nok bruge en fliseknækker eller fliseskærer i forbindelse med afslutningerne.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar